Pad tot huidige pagina

Informatie bij het uploaden van uw portfolio

Informatie bij het uploaden van uw portfolio

Hier vindt u alle relevante informatie op een rij dat gevraagd wordt in het portfolio.

Werk met Mozilla Firefox of Google Chrome. Uit ervaring is gebleken dat de website Ateliers en Broedplaatsen conflicteert met Internet Explorer en Safari (Apple).

Opleiding
Vermeld hier uw kunstgerelateerde beroepsopleiding op MBO/HBO-niveau en specifieke vervolgopleidingen op masterniveau of gelijkwaardige opleidingen bij gerenommeerde instellingen, of masterclasses. Als u geen afgeronde kunstopleiding heeft, dan kunt u hier autodidact invullen. Staat uw beroep niet op de beroepenlijst van Ateliers en Broedplaatsen? Motiveer waarom uw discipline wel op deze lijst thuishoort.

Curriculum Vitae
Voeg een curriculum vitae toe, van maximaal 2 PDF (of verwijzing naar URL). Dit is een verplicht veld.

Wat moet ik invullen bij productie
Vul hier in wat u in de afgelopen drie jaar binnen uw creatieve beroepspraktijk hebt gecreëerd, vermeld titel, omschrijving werk, eventuele oplage, et cetera. Als u creaties minder tastbaar zijn, vul dan in wat u hebt ontwikkeld of ontworpen. En als u uitvoerend kunstenaar bent, welke uitvoeringen hebt u voorbereid en uitgevoerd.

“De CAWA verwacht hier 5 werken te zien (er zijn 3 verplichte velden opgenomen). Als het door u werk/kunstdiscipline niet mogelijk is om 3 werken te uploaden (denk aan podiumkunsten, schrijvers en filmmakers et cetera) dan kunt u hier 3 identieke werken opvoeren. Licht dit wel toe bij ‘Omschrijving’ (artistieke functie/rol in het proces) en voeg eventueel een CV toe bij onderdeel ‘Extra bijlagen’ zodat de CAWA een goed beeld van u werk krijgt.

Wat moet ik invullen bij  presentatie
Vul hieronder in waar u in de afgelopen drie jaar werk hebt getoond (naam presentatieplek, titel presentatie, type presentatie, et cetera).
Noem hier presentaties, optredens of exposities bij gerenommeerde instellingen, maar ook publicaties, manifestaties, festivals en artist-in-residence programma’s. Vermeld of het om een expositie of optreden van u alleen was, of van een groep en vermeld ook de data.

“De CAWA verwacht hier 5 presentaties te zien (er zijn 3  verplichte velden opgenomen). Als het door u werk/kunstdiscipline niet mogelijk is om 3 werken te uploaden (denk aan podiumkunsten, schrijvers en filmmakers et cetera) dan kunt u hier 3 identieke werken opvoeren. Licht dit wel toe bij ‘Omschrijving’ (artistieke functie/rol in het proces) en voeg eventueel een CV toe bij onderdeel ‘Extra bijlagen’ zodat de CAWA een goed beeld van u werk krijgt.

Wat moet ik invullen bij erkenningen
Welke erkenning hebt u in de afgelopen drie jaar gekregen voor uw werk in de vorm van aanbevelingen, stipendia en/of prijzen van gerenommeerde organisaties en/of deskundigen? Vermeld ook de data.

Denk ook aan vermeldingen in de vakliteratuur, in catalogi, in publicaties en in overige media.Hoe frequent hebt u uitgevoerd, geëxporteerd, of werk verkocht? Vermeld of de erkenning voor uzelf is, of voor een groep.

Wat moet ik invullen bij de Motivatie en ambities, onderdeel van het portfolio (let op maximaal 1500 tekens)

  • Wat zijn uw creatieve plannen voor de komende jaren?
  • Zijn er geplande samenwerkingen met een gerenommeerde instellingen?
  • Hoe draagt dit atelier bij aan uw ambities en toekomstplannen? Deze vraag is van toepassing voor contractverlengingen, of aanvragen voor broedplaatsen.

Wat moet ik invullen bij motivatie als ik reageer op het aanbod
De commissie maakt een afweging welke kandidaat het meest geschikt is voor de ruimte in relatie tot de kunstdiscipline. Het is daarom belangrijk dat u motiveert waarom u vindt dat u de meest geschikte kunstenaar bent. Geef een antwoord onderstaande vragen;

  • Hoe draagt dit specifieke atelier bij aan uw ambities en toekomstplannen?
  • Waarom hebt u deze specifieke ruimte nodig om uw werkzaamheden uit te voeren. Denk hierbij aan de ligging, lichtinval, grootte, et cetera.
  • Als u op meerdere ateliers reageert vermeld dan waar uw voorkeur naar uitgaat. Vermeld dit bovenaan in de motivatie.

Wat kan ik invullen bij extra bijlagen
Hiermee kan bijvoorbeeld een aanbevelingsbrief van een broedplaatsbeheerder worden toegevoegd. Als u meerdere aanbevelingsbrieven heeft dan moet dit in 1 PDF aangeleverd worden. Er kan hier slechts 1 bijlage toegevoegd worden.

Ik kan mijn portfolio niet afronden
Er zijn verplichte velden opgenomen voor het aanleveren van hoeveelheid werk, bij het onderdeel productie en presentatie. Als er onvoldoende wordt geüpload kan de aanvraag niet worden afgerond.
Het systeem is geautomatiseerd en daarom kunnen er geen uitzonderingen gemaakt worden. Dit betekent dat u op dit moment niet in aanmerking komt voor een atelier via ABA (te weinig werk). Of omdat u door uw kunstdiscipline niet meer werk kan tonen. Dan kunt u voor elk jaar dezelfde afbeelding uploaden en dit kort aangeven in de omschrijving.

Basis- of toptoets, wat is het verschil?
Wanneer u uw portfolio upload wordt er geen onderscheid gemaakt in de vragen voor de basistoets en toptoets. Voor beide toetsen moet u 5 werken tonen die u in de afgelopen drie haar heeft geproduceerd en 3 presentaties. Bij de aanvragen stelt de commissie voor de toptoets strengere toetsingscriteria dan bij de basistoets. Zie de voorwaarden

Toptoetsen zijn van toepassing voor de individuele ateliers van Gemeentelijk Vastgoed en corporaties en de atelierwoningen van corporaties. Dit aanbod wordt op de website van Ateliers en Broedplaatsen (ABA) gepubliceerd. Een onafhankelijke commissie CAWA maakt hier de afweging wie wordt voorgedragen aan de verhuurder.

Basistoetsen zijn van toepassing voor de ateliers in broedplaatsen. Soms zijn er uitzonderingen maar dan wordt dit aangegeven door de verhuurder/ broedplaatsbeheerder. Je kunt niet reageren op deze ateliers via de site. De broedplaatsbeheerders doen een voorselectie en laten doorgaan twee kandidaten een toetsaanvraag doen.