Pad tot huidige pagina

Piet Heinkade 233

Piet Heinkade 233

Type

Atelier in broedplaats

Adres

Piet Heinkade 233, 1019 HM - Amsterdam

Stadsdeel

Oost

Huurprijs

€ 526,50 (inc. servicekosten, excl. btw) per maand

Oppervlakte VVO

44,1 m2

Lift

Nee

Geluidsisolatie

Nee

Eigenaar

Stichting Urban Resort Westerdok

Beheerder / verhuurder

Stichting Urban Resort Westerdok

Bijzonderheden

Per 1 juni beschikbaar

Niet geschikt voor musici en andere geluidproducerende beroepen

Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks contact opnemen met de broedplaatsbeheerder

Let op! Bezichtigingen van de ruimte zijn 1 op 1.

Naam broedplaats;Costa Rica

Naam contactpersoon;Ryan

E-mail contactpersoon;ryan@urbanresort.nl

Telefoonnummer contactpersoon;020 69 37 575

Website broedplaats;https://www.urbanresort.nl/

Urban Resort is op zoek naar twee CAWA-getoetste kunstenaars die samen de werkruimte CR2 willen huren per 1 juni 2020 op de begane grond van COSTA RICA. Om in aanmerking te komen voor de huur van CR2 dienen beide huurders positief te worden getoetst door de Commissie Ateliers en (Woon)Werkpanden Amsterdam (CAWA).

Op de kruising van de Oostelijke Handelskade en de Piet Heinkade, met aan de achterzijde het IJ, ligt broedplaats COSTA RICA. Een centrale plek waar kunstenaars, jong en oud, samen werken en wonen; kunst fungeert hier als raakvlak. In samenwerking met het Ramses Shaffy Huis en de woningen boven vormt deze broedplaats met zes werkateliers een nieuw cluster waar kunstenaars (samen) wonen, werken, exposeren en elkaar ontmoeten.

Broedplaats COSTA RICA is gestart in september 2016 in een nieuw gebouw. COSTA RICA is een typische Urban Resort broedplaats, waar ruimte geboden wordt aan een diverse en actieve huurdersgroep die bereid is om zelf vorm te geven aan de broedplaats. Zo worden één a twee keer per jaar de ateliers gezamenlijk opengesteld en een expositie getoond van ieders werk. Vanwege de kleine schaal van de broedplaats met zes werkruimtes kun je elkaar snel kennen en is er betrokkenheid bij de broedplaats.

Broedplaats COSTA RICA richt zich op kunstenaars met een behoefte aan interactie, presentatie en het gebruiken van een podium. Om de zichtlocatie te benutten, zoeken we kunstenaars die het glasvlak aan de drukke doorgangsweg een goede invulling willen geven door iets van je werk te laten zien.

We zijn dus op zoek naar 2 nieuwe huurders met het volgende profiel:

– interesse in samenwerking binnen de broedplaats, met kunstenaarssociëteit en Ramses Shaffy Huis en evt. met culturele projecten in de directe omgeving: het is voor jou en je werk belangrijk om je te omringen met andere kunstenaars (jong en oud) waarmee je ook met enige regelmaat iets samen wilt organiseren;
– actieve participatie: je bent iemand die graag betrokken is bij de broedplaats en participeert in de organisatie van de broedplaats: je vindt het leuk om met enige regelmaat tijd te besteden aan de opbouw van de broedplaats om hier een prettige en attractieve omgeving van te maken (denk aan huurdersbijeenkomsten en de organisatie van de open atelieravond)

Kale huur          € 405,71
Servicekosten € 120,78
BTW 21%           € 110,57
——————————————–
Totaal                € 637,07

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar Ryan@urbanresort.nl met wat informatie over wie je bent, wat je doet en hoe je de ruimte zou willen gebruiken. De bezichtiging zal plaatsvinden op dinsdag 28 april.