Pad tot huidige pagina

NDSM-plein Helling X 76

NDSM-plein Helling X 76

Type

Atelier in broedplaats (basistoets)

Bekijk uitleg toetsaanvraag

Adres

NDSM-Plein Helling X 876, 9 en 11 Broedplaats Helling X, 1033 WB - Amsterdam

Stadsdeel

Noord

Huurprijs

€ 210 per maand

Servicekosten

€ 215 per maand

Oppervlakte VVO

60 m2

Lift

Nee

Geluidsisolatie

Nee

Beheerder / verhuurder

vereniging Helling X

E-mail contactpersoon helling.ndsm@gmail.com

Bijzonderheden

In de voormalige scheepshelling X op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord zijn na een intensieve renovatie 8 nieuwe ruimtes ontwikkeld voor nieuwe huurders, ‘vuile handen kunstenaars. De ruimtes variëren van 40 m2 tot 118 m2. De 8 oorspronkelijke huurders hebben een actief aandeel in de renovatie en gaan als vereniging Helling X samen met de nieuwe huurders het gebouw in eigen beheer van Gemeente Amsterdam huren. Goed bereikbaar o.m. met de gratis NDSM pont vanaf CS.

De renovatie is nog gaande. In samenwerking met de oorspronkelijke huurders worden de gevels nieuw ingebouwd. Er zijn 8 ruimtes beschikbaar variërend van 40 tot 118 m2 .Het casco is van beton. Zelf inbouw vanaf casco. Daglicht valt in iedere ruimte anders. De omgeving is tevens festival terrein.

In Helling X zijn totaal 16 ruimtes met een mix aan disciplines binnen kunst en ambacht. Deze ruimtes zijn geschikt als werkruimte of atelier en mogelijk enkele als geluid- of opnamestudio. Doelgroep is primair de zgn. 'vuile handen kunstenaars': Kunstenaars die een eenvoudige robuuste werkplaats nodig hebben voor het maken van concrete artistieke of ambachtelijke producten.

Interesse?

Er zijn nog ruimtes beschikbaar (6, 9 en 11). Als u interesse hebt in deze ruimtes, stuur dan een e-mail naar helling.ndsm@gmail.com, onder vermelding van broedplaats Helling X en ‘kandidaat’ en het ruimte nummer. Vertel in je aanmelding kort iets over wie je bent, wat je doet en hoe je de ruimte wilt gebruiken. Of neem telefonisch contact op 06-8446 7713. 

Het vermelde huurbedrag is een voorbeeld op basis van 60 m2.
Totale VVO is 1400m2.

  • De waarborgsom is € 1.542

Voorwaarden kandidaat

  • U voldoet aan de criteria van de basistoets. Check eerst de voorwaarden https://www.amsterdam.nl/kunst-cultuur/ateliers-broedplaatsen/toewijzing-ateliers-broedplaatsen/
  • Voor deze ruimte zijn we specifiek op zoek naar jonge kunstenaars, makers, collectieven met binding met de NDSM buurt of Noord.
  • Je wordt verplicht lid van de vereniging en neemt actief deel aan de organisatie. Vereniging Helling X huurt het gebouw van gemeente Amsterdam en is zelf verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud.